2015. május 20., szerda

Kocka tila gyöngyből.
A japán tila gyöngy jelentősen különbözik a cseh tile gyöngytől. Az előző leírásom a cseh tile gyöngyből készült kockáról szólt, ebben a részben a japán tila gyöngyből készült kockát fogom bemutatni.
Hozzávalók:
  • 9 db tila gyöngy
  • 11-gyes kása, a fémes a legjobb, de mindenképp kerek legyen, 48 db, a cseh fémes a jó, mert az kisebb mint a japán. 
  • 15-ös kása 7db 
  • 1 db. 8-as kása
Két tűvel dolgozunk. Átfűzzük az első tila-n a két tűt:
Utána átfűzzük a következő tilán, hozzákapcsolva az előzőhöz mindkét oldalról. Többször is menjünk át rajta,hogy szépen szorosan feküdjön egymáson a két tila. 
Ugyanígy folytatjuk, további tilákat fűzve az előzőek tetejére. Összesen 5 tilát kell jó szorosan összefűzni:
Most jön a kocka 4 oldala. Ehhez az oszlophoz 4 oldalról 1-1 tilát, tehát összesen 4-t hozzáfűzünk. Úgy kell hozzáfűzni,hogy az oszlopban lévő 2-2 második tilán menjünk mindig át. Addig kell átmenni a tilákon amíg jó szoros és szép szabályos lesz az egész:
Már csak a "díszítés" van hátra. A kocka minden élére 4-4 11-est fűzünk. Először 4 élen körbe kell menni úgy, hogy a tilákhoz fűzzük a 11-gyeseket,majd a további 11-gyeseket a már felfűzött 4-esek közé  kell fűzni. Vigyázzunk,hogy amikor a tilához rögzítjük a 11-est,akkor mindkét laphoz amivel érintkezik fűzzük hozzá. 




Végül a sarkokba befűzzük a 15-ösöket, illetve egy sarokba a 8-ast. Többször is érdemes átfűzni az éleket, addig amíg szép egyenletesen állnak az éleken a gyöngyök. Arra figyeljünk, hogy itt nagyon sok múlik a 11-gyes méretén. Ha túl nagy, akkor nem fog szépen egyenletesen állni, ezért érdemes a cseh verziót választani.
Kész is vagyunk:

Jó fűzést!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése